Jag gjorde det!

Nu är det gjort! Jag skickade iväg låten till P4's Svensktoppen Nästa-tävling. Det känns bra! Nu är det bara att vänta och se om jag kommer med i tävlingen. Håll tummar och tår!!


Reaching for the sun!

Ännu ett dilemma

Jag har spelat in en ny låt i studio. Meningen är att den ska skickas in i en radiotävling. Men jag börjar få second thoughts angående det. Och det av följande anledningar:
1. Skickas låten in till tävlingen tappar jag ganska mycket kontroll över den. Dvs, jag får inte sälja låten och jag ger radion all rätt att använda låten precis hur de vill.
2. Jag får inte tillbaka låten även om den inte skulle komma med i tävlingen. Vilket innebär att radion arkiverar den. Dock vet jag inte om jag får tillbaka all kontroll över låten om den inte kommer med. Det är någonting som jag måste undersöka vidare.

MEN om jag skulle komma med i tävlingen så har det ju en himla massa fördelar för mig. Min musik kommer att uppmärksammas. Men det är skrämmande att förlora kontrollen över låten sådär.

Skänka eller inte skänka?

Ett tag nu har jag funderat på att börja rensa ut en massa saker som jag äger. Saker som jag inte rört på evigheter, böcker som bara står där i bokhyllan och samlar damm, kläder som inte passar längre eller som inte känns rätt för den person jag är nu osv. Jag tänkte ta tjuren i hornen ikväll. Jag plockade fram papperskassar att lägga grejerna i och bokhyllan var den som skulle rensas först. Men så stod jag bara där och stirrade. Hela mitt inre skrek "Gör dig av med skiten! Du skulle må så himla mycket bättre utan det där kaoset runt dig." Men ändå tvekade jag. Det slutade med att jag lämnade bokhyllan och satte mig vid datorn istället. Jag vill så gärna bli av med allt som tar plats men jag vet inte var jag ska lämna sakerna sen. Att ställa sig och sälja på loppis är ju en idé men sommarloppisen som vi har här i stan börjar inte förrän i början eller slutet av maj. Och så länge vill jag ju inte behålla sakerna. Jag vill ju bli av med dem nu. Att skänka dem till Myrorna är också en idé. Men jag har funderat fram och tillbaka om det är rätt mot mig själv att inte få ut pengar av det då jag faktiskt lagt pengar på att köpa allt det där jag äger. Då är ju lösningen att sälja allt via Internet. Men samtidigt känner jag att jag varken har tid eller ork att fota och lägga ut annons på Blocket och sen skicka ut en massa paket till folk som köper av mig då det faktiskt kostar att skicka iväg sakerna. Men jag tror mitt slutgiltiga beslut blir att skänka sakerna till Myrorna. Bara jag blir av med allt och kan göra plats för nya saker och nya minnen.

I'm so excited!

Den här veckan har jag varit koncentrerad på musiken. I tisdags var jag i studion och spelade in en låt som det ska hända spännande saker med inom kort. I torsdags var jag i studion igen och då hade det hänt massor med grejer med låten. Snart kommer den att vara fulländad och då lovar jag att berätta för er om vad jag ska göra med låten. Och ni KANSKE får höra ett smakprov, dvs inte hela låten men en liten bit av den. Jag är hur nöjd som helst med låten och riktigt glad över hjälpen som jag har fått med den. Och jag har bestämt mig för att i framtiden spela in ett helt album.

Jag är väldigt exalterad över att det börjar hända lite saker kring min musik nu. Nu återstår bara att göra min musik hörd.

Lite nervös kanske...

Jag känner mig både nervös och upprymd över eftermiddagens äventyr. Jag ska till en inspelningsstudio och spela in en ny låt. Man blir alltid lite nervös för man vill ju att det ska gå så snabbt och felfritt som möjligt, även om det är riktigt kul att vara i en studio.

Men nu ska jag ut på stan och se om jag kan hitta ett par mysbyxor. Mina är ganska sönder.

Spännande!

Det händer spännande saker för mig just nu. Jag kan inte avslöja allt men det jag kan avslöja är att jag ska till en inspelningsstudio imorgon och spela in en ny låt. Och det är runt den låten som det förhoppningsvis kommer hända spännande saker.

Idag har det varit riktigt skönt vårväder här i Norrköping. 15 plusgrader. Jag tog en kort promenad under eftermiddagen och kände mig allmänt tillfreds med livet.

Jag ser fram emot morgondagen då jag ska spendera några timmar i studion och skapa musik.

Osynlig

När jag började plugga på universitetet hade jag många förväntningar och såg fram emot att lära känna nya människor, få nya vänner. Jag har nu gått på LiU i tre och en halv termin och jag har inte fått en enda ny vän eller ens blivit bekant med någon. Det kanske är mig det är fel på? Jag har märkt att när jag går på föreläsningar så är det ingen som sitter bredvid mig och alla verkar ha någon att prata med, någon att umgås med. Jag vet inte riktigt om jag blir utfryst med flit. Det är min andra termin på Kulturvetarprogrammet och alla verkar redan ha hittat sina platser i klassen.

Är det något fel på mig? Jag har hälsat, jag har försökt ställa frågor för att starta någon sorts konversation... Luktar jag illa? Pratar jag konstigt? Är jag för oattraktiv att synas tillsammans med?

Jag ska nog inte skriva mer på det här inlägget för jag känner den där klumpen i halsen som man brukar få innan man börjar gråta. Jag vill se fram emot att gå på föreläsningarna. Men när man inte har någon att prata med när man kommer dit känns det så himla meningslöst.

Regionala Mässan - Konsert - och kongress, Linköping. KOM HIT!

Nu sitter jag här på golvet i vårt bås på Konsert - och kongress i Linköping och väntar på att Regionala Mässan ska börja. Jag kanske inte har nämnt det tidigare men jag är kultur - och nöjesreporter och samarbetspartner i den nya tidningen Unga Föräldrar som min brorsdotter Sanna startat. Vi kommer att stå här på mässan hela dagen från kl.13.00, när mässan börjar, fram till kl. 18.00 när mässan är slut och ta emot förhandsbeställningar av vår tidning. Så om ni har vägarna förbi Konsert - och kongress i Linköping så kom in och titta och säg hej till oss i bås nr. 163. Förhandsbeställ en tidning för 30 kr också vetja! Till mässan är det gratis inträde och det finns massor med UF-företag som presenterar just sina produkter. Så det finns massor att titta på!

Men hälsa på oss först! XD

Ensam igen

Maken åkte till jobbet tidigt imorse och kommer att vara borta hela 6 veckor den här gången. Jag har alltså hela en och en halv månad i ensamhet att se fram emot. Guh så tråkigt!... Jag måste planera in någonting roligt till helgerna så att jag inte bara sitter här hemma och har tråkigt. Jag måste börja träffa folk och umgås mera. Men det är ju inte så lätt när alla är upptagna för det mesta.

Aja, det löser sig väl!

Nu är jag hungrig så nu blir det mat...

God morgon!

Det är söndag men det antar jag att ni visste redan. Här är det ingen sol idag men rätt så ljust ute ändå. Idag ska jag baka kladdkaka för svärfar ska komma på fikabesök i eftermiddag. Trevligt! Igår blev det utekväll på Black Lion Inn med en god vän och hennes pojkvän. Och jösses vad kul jag hade. Det blev mycket skratt och natten avslutades med att vi gick till McDonald's. Kul var det och jag hoppas på att vi gör om det nån gång snart! Nu ska jag göra mig klar för att gå till affären och handla ingredienser till min speciella kalla kladdkaka.

Historianörden anfaller!

Jag var på stan och fyndade böcker på bokrean. Köpte ett par promenadskor också. Jag ska ju börja promenera lite mer nu när det är vår i backen.

Jag har upptäckt att jag inte ska gå i bokhandlar när det är rea. Det slutar alltid med att jag köper alldeles för många böcker. De här gången blev det dessa intressanta alster:







Och den här sista boken köpte jag till maken min.


Det märks inte alls att jag är något av en historianörd va?

Vår i stan!

Det är vackert vårväder här i Norrköping och jag ska spendera dagen med att göra diverse småsaker. Jag har bestämt mig för att gå på stan och hitta ett par nya träningsskor, sen ska jag kanske klä min katt Walle i sele och gå ut på innergården så att han får lite matte-tid och sedan ska jag plugga. Det blir min lördag.

Fredag

Det har varit fullt upp idag. Vi har haft middagsgäster och efter att de gått hem passade jag på att plugga lite litteraturvetenskap. Det känns skönt att ha pluggandet att sysselsätta sig med. Det jag lär mig är intressant fast det ibland ger mig huvudvärk.

Nu ska jag göra mig redo för att hoppa i säng.

Godnatt!
Rss