I höst drar jag på semester till Italien!

Jag sitter och kollar flyg- och hotellpriser till Rom, Italien. För i höst är det faktiskt dags för mig och Ola att resa iväg på vår alldeles för mycket försenade bröllopsresa. Det är ju så att vi gifte oss för den 31 juli 2010 och nu är det ju 2012 och vi har fortfarande inte kommit iväg. Men så kan det gå när allt annat kommer i vägen.

Men nu är jag än mer sugen på att åka. Mest för att vi pratade om barock - och rokokokonst i 1600-talets Italien på konstvetenskapen idag. Det finns så mycket i Rom som jag skulle vilja se med mina egna ögon och kunna fotografera och ta med mig hem som minne. Men självklart är det inte bara de magnifika barockkonstverken jag vill se. Jag vill även kunna säga att jag sett Colloseum (från det antika Romarrikets tid), besökt Petersplatsen (som förövrigt är barockt) och ätit äkta Italiensk pasta!

(Samtidigt vill jag kunna briljera för min make om hur mycket jag faktiskt kan om alla magnifika konstverk som vi kommer att se i Rom. Att läsa till kulturvetare will pay off really good).

Så i höst blir det av! SÅ DET SÅ!!

Jag tänker alltså finns jag

Sitter i skolan och har rast mitt i filosofiföreläsningen. Vi har precis gått igenom filosoferna Bacon och Descarte. Vad som kommer efter rasten lär mig inte göra mindre galen. Jag är nämligen inte så jätteförtjust i filosofi. Så det är ett ämne som jag absolut inte kommer att inrikta mig på sen när det är dags att välja inriktning. Den enda fördelen med filosofi är att man kan flumma på en hel del. Fast det beror ju på vad för vibe läraren har.

Mycket teori är det iallafall att läsa in. Jag tror jag blir knäpp!.. Mer än vanligt alltså!

We don't need no education...XD

Sitter på skolan. Vi börjar om en halvtimma. Jag känner mig lite trött men det hoppas jag går över snart. Har ju en Red Bull i väskan. Ingen föreläsning utan Red Bull. XD


Idag är iallafall första dagen på den här terminen. Ser fram emot det hårda pluggandet jag har framför mig. Den här våren kommer att bli awesome, tror jag!

Dagens katt

Walle

Sötnosen!

Godnatt på er!

Idag har vi fått mycket uträttat och jag kan känna mig nöjd över en lyckad dag. Vi har städat och vi har ätit god hemmalagad mat. Nu väntar duschen och därefter sängen. Godnatt!

Är med och tävlar

Jag är med hos Sanna och tävlar om en Suit of Sweden. Det skulle vara så mysigt att vara klädd i en sådan och sedan krypa upp i soffan med en bra bok och en kopp te.

Jag gillar den lila. En sån vill jag ha!!


Klicka in dig hos Sanna och tävla du också!

Halvklara

Golven är rena, disken är diskad och det doftar citrus från rengöringsmedlet i hela lägenheten. Vi har varit superduktiga. Dock är inte allt klart än. Vi har lite småsaker att plocka undan, bokhyllorna i sovrummet måste rengöras och badrummet städas. Annars är det mesta rent. Vi tog en lunchpaus och nu ska vi vila i en halvtimma. Sen ska vi fortsätta städa.

Städdag

Efter flera dagars lathet tog jag och maken tag i städandet redan igår eftermiddag. Idag fortsätter vi med städandet. Det är meningen att vi ska bli klara med allt idag. Det hoppas jag iallafall för då kan man koncentrera sig på andra viktiga saker. Vad ska ni hitta på idag?

Önskelista

Det är inte ofta jag hittar saker som jag verkligen vill ha. Men nu har jag hittat två saker som jag skulle vilja klicka hem när ekonomin tillåter.

Detta från Curlformers:
Stylingkit för mellanlångt hår (kanske ett stylingkit med blandade papiljotter istället. Man vet ju aldrig om man skulle klippa av sig håret eller låta det växa liksom). 649 kr


Och så detta från Damn Heels:
Ihopvikbara ballerinaskor med tillhörande väska. 275 kr


Det kanske är någon som känner för att ge mig detta i present? XD

Inte försumma bloggen!

En vän talade just om för mig att jag inte får försumma bloggen. XD Och hon har så rätt så. Så jag ska försöka skärpa mig.

Ett av mina nyårslöften var att börja skriva dagbok. Och det har jag gjort. I två dagar nu. Och det känns skönt. I min dagbok kan jag skriva allt jag inte kan skriva i bloggen och allt jag inte vill prata med någon annan om. Saker som jag vill arbeta på själv och reflektera över. Det känns så himla skönt att skriva dagbok. Den ligger på mitt nattduksbord och påminner mig varje morgon och kväll att jag ska skriva någonting i den.

Lasting moments

Månen som skymtar bakom trädkronan



Dagens katt, Lilleman.

Husets lilla lady.

Bilder tagna idag på vår lilla lady Maya.



Det kändes bra.

Historiatentan som jag gjorde idag gick väldigt bra. Det kändes bra iallafall. På onsdag har jag nästa tenta och då är det litteraturvetenskap som gäller. Och efter det, lördagen den 14, har jag tenta i filosofi. Konstvetenskapstentan har jag flyttat fram till mars då kurslitteraturen tar för mig evigheter att gå igenom.

Ikväll ska jag ta det lite lugnt, eventuellt läsa lite litteraturvetenskap. Imorgon är det plugg på största allvar som gäller.

Årets första inlägg sådär flera dagar senare.

Det här blir mitt första inlägg för i år.

Jag har spenderat hela eftermiddagen och kvällen med att plugga och tagga inför morgondagens historiatentamen. Tentan börjar kl.14.00, så jag har hela förmiddagen på mig att plugga lite också. När tentan är över ska jag ta ledigt resten av dagen. Men på fredag börjar pluggandet igen för jag har ytterligare några tentor att "se fram emot" nästa vecka.

Men nu ska jag plocka undan mina historiaböcker och göra mig redo för sängen. Det är visst dags att sova så här dags. Min klocka är förövrigt 01.21 när jag skriver detta.

Godnatt!
Rss