Gott nytt år!

Nu är det inte ens två timmar kvar till tolvslaget och sen börjar det nya året.

Jag välkomnar det med ett leende och tar genast tag i mina nyårslöften.

Gott nytt och lyckligt 2012!!

Det här med nyårslöften

Jag har tänkt lite på det här med nyårslöften. Varje år avger man ett par stycken men man håller dem aldrig. Och sen lovar man sig själv: ”Nästa år, då SKA jag hålla mina nyårslöften!”. Och så väntar man ett helt år och så avger man nya löften. Och i år är inget undantag. Jag har nya nyårslöften att avge och jag går in i mina löften med entusiasm och allvar, precis som förra året. Men i år ska jag göra någonting annorlunda. I år ska jag skriva ett brev till mig själv. Ett brev med alla mina tankar och löften, som jag sedan får öppna på nyårsafton nästa år. Sedan ska jag skriva elva brev till. Ett brev för varje månad, som jag får öppna på månadens sista dag. I de breven ska jag skriva om mina mål för just den månaden så att jag sedan i slutet av månaden kan reflektera över om jag nått målet eller om det var någonting under månaden som inte riktigt gick som det skulle.

 

Dessutom har jag lovat mig själv att återuppta det gamla hederliga dagboksskrivandet igen. Skriva dagbok för hand alltså. I en riktig dagbok. För samtidigt som jag skriver vanlig dagbok kan jag vara mera personlig, utforska mitt inre lite mer och reflektera över vem jag är. Jag har dock planerat att skapa en bok av dagboken och månadsbreven. Antingen till att bara ha själv att läsa i framtiden eller kanske producera i ett större antal för andra att läsa. Men en sak i taget. Först ska jag skriva dessa 12 brev till mig själv innan det här året tar slut.

 

Ni kommer även att få följa mitt dagboksskrivande och mina löften här på bloggen men på ett annat sätt. Jag kommer inte ta upp vad jag skriver i min dagbok utan jag kommer snarare skriva dagbok här på bloggen om att skriva dagbok. Förstår ni?

Det här är humor!

Galenskaparna - Tv-licens


Galenskaparna - Tennisspelaren



Galenskaparna - Hos doktorn

Detta fick jag i julklapp i år

Ett par jättesköna vantar från en god vän.


Lite spa-produkter från en annan god vän. Flaskan innehåller duschcreme Japanese Cherry Blossom och burken innehåller bodybutter Candied Ginger.


Den här boken från Viktväktarna fick jag av mor i julklapp. Det har blivit något av en tradition att hon ger mig en viktväktarkokbok i julklapp varje år. Det har hon gjort de senaste 6 åren. XD


Den här boken fick jag också av mamma i julklapp. Jag har en känsla av att hon försöker pika mig för nåt. XD


Den här väggkalendern för 2012 fick jag också av mamma.


Av min bror Kai med fru fick jag en chokladask, som är till både mig och maken.

Shopping

Idag besökte jag Ingelsta Shopping med Sanna och Alva. Detta fyndade jag:

Sidenmorgonrock från H&M för 150kr


Långt linne från Gina Tricot för 99kr


Ett fint halsband från Cubus för 49kr


Och sen fick jag ett fint foto i julklapp av Alva. Ramen köpte jag på Ikea förra veckan och se vad bra fotot passade i den.

Så här dagen före

Imorgon är det julafton och julkänslan har tyvärr inte infunnit sig för min del. I vilket fall som helst ska jag försöka fira jul imorgon med ett leende på läpparna.

Så här kvällen före sitter jag ensam med ett glas Coca Cola och en Aladdin-ask som sällskap medan jag ser på några avsnitt av CSI - Crime Scene Investigation.

God jul på er alla där ute i världen!

Nattinatti!

Julkänslan har inte infunnit sig för mig men jag hoppas på att det ska bli ändring på det imorgon. Då ska jag stiga upp tidigt, julstäda i lägenheten, gå ärenden inför julhelgen, möta upp vänner för julklappsbyte och sen ska jag avsluta dagen med att slappna av till lite julmusik eller kanske någon julfilm. På lördag ska jag fira jul hos en av mina bröder med familj. Julaftonsmorgonen ska jag ta det lugnt här hemma och bjuda katterna på gourmetmat och kattmjölk så att de också får ha det gott på julafton.

Men nu ska jag plocka undan, göra mig redo för sängen och krypa ner under täcket och sova tills jag vaknar.

Godnatt!

Mina fingrar luktar vitlök

...men det är för att jag nyss har blandat till egen vitlökssmör. Jag håller nämligen på med bakning. Jag bakar bröd med vitlök och mozzarella. Just nu står degen och jäser. Det är första gången jag testar mig på att byta ut en mjölsort till en annan i ett recept. Hoppas det blir bra ändå. Annars kanske jag bara har kommit på något nytt och det är ju alltid ett plus. Äckligt tror jag inte att det blir dock. Bröd med vitlök och mozzarella kan man nog inte misslyckas med. Om man inte bränner den i ugnen...Men det hade jag ju inte planerat att göra.

Cruel - Nina Ka musikvideoblogg

En ny låt som jag skrev idag.

Cruel

Kreativitet

Jag vet. Det har stått stilla här länge! Men det är för att hela jag har hamnat i ett still känns det som. Har inte orkat vara det minsta kreativ. Men idag släppte det lite. Jag har skrivit en ny låt. Första på några månader faktiskt. Är väldigt nöjd med den och skulle vilja ha möjlighet att spela in den. Men precis som med alla mina tidigare låtar har jag fortfarande ingenstans att spela in dem. Låten har jag iallafall döpt till Cruel och handlar om olycklig kärlek skulle man kunna säga. Jag är bra på att skriva depplåtar. Jag tänkte att jag kanske skulle lägga upp några av mina texter här på bloggen men sen vet jag ju inte riktigt om jag vågar. Vi får se.

Söndagstankar

Nu sitter jag här framför datorn med en sovande katt i knät. Det är tredje advent men jag känner ingen som helst julkänsla. Men jag hoppas att det kommer.

Jag sitter och funderar lite på hur jag ska göra för att spela in mina låtar så att jag kan få ut dem till försäljning snart. Det känns ju så tråkigt annars att skriva musik när andra inte får någon chans att höra den. Nu ska ni inte tro att jag skriver musik för att kunna sälja det utan jag skriver för att jag tycker om att skriva musik och för att jag älskar att sjunga. Men det är ju ett stort plus om andra får höra det jag skriver.

Nu ska jag återgå till den sovande katten som ligger i mitt knä. Hon tycker om när man kliar och klappar på henne när hon ligger i famnen.

Hate you love - Nina Ka

Hate you love - Nina Ka

The Mentalist och en diktsamling

Idag (eller jag kanske ska säga igår med tanke på att klockan är över tolv på natten) köpte jag den första säsongen av The Mentalist på Media Markt. Sen var jag och hämtade ut ett paket med en bok som jag gjort via Solentro. Det är en diktsamling med dikter som jag skrivit på engelska under perioden 2003-2005. Men det skrev jag ju i mitt förra inlägg. Men nu har jag ju bilder att visa också.

The Mentalist


Min diktsamling, som jag döpt till From a dark time of my life


Jag är mycket nöjd med resultatet. Jag är glad över att jag slipper ha lösa papper liggandes här och var med dikter som jag inte vet vad jag annars skulle göra av. Nu har jag dem samlade i den här boken och nu kan jag förstöra de papper som nu bara ligger och skräpar.

Jag har planer på att skapa flera böcker via Solentro. Bland annat en samlingsbok med sångtexter som jag skrivit som jag inte haft inspiration nog att skriva musik till. Så det blir en sorts diktsamling det också. Sen har jag några noveller som ligger på lur som jag vill skapa böcker av, inte för att publicera men för min egen skull att ha att läsa i framtiden om inte annat.

Snabb och kort uppdatering

Den här veckan har jag varit på Helsingforskryssning. Det blev julbord på färjan och en himla massa shopping i land. Jag åkte i tisdags och kom hem igår.

Idag ska jag och älskling på en utflykt till Media Markt och se om vi kan hitta några bra serieboxar att köpa med hem. Sen ska jag hämta ett paket med en bok jag gjort på Solentros hemsida. Det är en diktsamling med dikter som jag skrivit på engelska under gymnasietiden.

Vad som händer ikväll får ödet avgöra.

Nu ska jag slita maken från PS3:an så vi kommer iväg någon gång.
Rss