Gnistan är tillbaka.

Jag har varit duktig den här veckan. Jag har promenerat och dansat zumba hemma framför tv:n. Och framför allt så har jag ätit hemmalagad mat varje dag. Detta om något är ett stort steg för en "hämtmats-junkie" som jag. 
 
Det är inte det att jag inte kan laga mat som jag ätit mycket hämtmat. Det har snarare att göra med att jag inte tycker om att laga mat till mig själv och då är det lättare att gå ut och köpa mat. Jag är och har alltid haft talangen att laga god mat. Det ligger i min natur. Kanske för att jag har föräldrar som lät mig vara med i köket när jag var liten och kanske för att jag har en storebror som är eftertraktad kock och har lärt mig ett och annat om mat. Jag älskar att laga mat! Men jag tappade den där gnistan ett tag men nu känns det som att den har kommit tillbaka och äntligen älskar jag att stå i köket och koka ihop någonting smakrikt igen. Jag har saknat det. Och förhoppningsvis för detta med sig en mycket piggare och gladare Nina.

Zumba Fitness!

Just nu sitter jag här och är stolt över mig själv. För ikväll tog jag nämligen tjuren i hornen och satte igång tv:n och Zumba Fitness Cardio Party. Jag tog mig igenom det 46 minuter långa programmet med mindre pauser emellanåt. Jag hade lätt kunnat ge upp mitt i och stängt av programmet men det gjorde jag inte. Och även om jag inte klarade av alla danssteg helt så rörde jag ändå på mig hela tiden. 
 
Min tanke med det här första passet var att känna efter i kroppen vad jag klarar av, hur stela mina leder egentligen är och vad jag har att jobba på. Idag kände jag att mina leder är så stela att det är ett under att jag kan stiga upp ur sängen på morgonen och röra mig normalt dagen igenom. Så min motivation har ändrats. Nu rör jag mig inte för att gå ner i vikt utan nu rör jag mig för att få mera rörlighet i mina leder och i mina höfter. Jag vill kunna känna om några veckor att jag orkar mera och att jag inte har lika ont längre. Det är min motivation. Att jag går ner i vikt av det samtidigt är bara ett plus.

Mirakel

Selleri!...Det är en grönsak som jag har underskattat i alla år. Men nu har jag hittat denna underbara mirakelgrönsak. Den har god stark smak. Den är krispig. Den passar till mycket. Och framför allt: den ökar ämnesomsättningen till den grad att man nästan blir rädd. Jag älskar denna grönsak! Den är min bästa vän nu när jag har ambitionen att gå ner i vikt. Selleri for the win!!
 
(Bild lånad via google-sökning)

Är det någon annan än jag...

...som stör sig på blogg.se's nya utseende när man loggar in?.. Jag tycker inte om det men jag antar att jag får leva med förändringen.

Svammel svammel

Jag satt här och försökte göra mitt videoinlägg om mina lägenhetsspöken. Men det gick inte så som jag hade hoppats. Jag svamlade och det blev många långa pauser för att jag tappade bort ord. Så jag tänkte att jag skulle försöka mig på att göra det videoinlägget lite senare idag. Jag vet inte riktigt varför det blev så men det kanske är något här som inte vill att jag ska göra det inlägget. Eller så är det helt enkelt så att jag alltid har haft lättare att skriva än att prata. Men jag SKA göra det där videoinlägget!
Rss